Kategoriarkiv: Insekter

Humle i løvetann

Et ganske ordinært motiv tatt med mobiltelefonen.

Skogdjevelen

Fløyelsringvinge kalles også skogdjevel, sannsynligvis på grunn av sitt mørke og litt dystre uttrykk. Denne satt på en blåknapp i hagen, og jeg synes den tok seg fint ut der den satt mellom neslesommerfugler og dagpåfugløye.

Postkort fra det grønne

En aktiv krabat på hvit blomst. Det er vel ikke alltid så viktig hva de heter

Sliten hero

Det er nå langt ut i juli, og tiden er snart ute for heroringvingene på enga. Med brukbart antall vil jeg tro det blir nok en generasjon å se neste år. Her er et bilde av en slitt heroringvinge fra i dag, den ene av to jeg klarte å finne.

Myrgulvinge

Det virker som det er et bra år for myrgulvinge, jeg har sett flere enn på mange år så langt i sommer. Her er en som henter næring fra en hanekam. Jeg synes fargen på blomsten matchet bra med kantlinjene på myrgulvingen

Purpurgullvinge

Denne flotte purpurgullvingen viste seg for meg hjemme på enga i går da jeg inspiserte gjerder. Det er første gang jeg har fått muligheten til å fotografere den, og det ble noen fine bilder synes jeg selv. Dette er en hann, og man kan se anstrøk av purpurfarge på vingene og kroppen. Arten er i …

Les mer »

Mørk rutevinge 2016

Så fant jeg noen i år også. Mørk rutevinge er rødlistet og er en av artene jeg prøver å lete opp her hvert år. Dette er en av hannene fra i går, 25. juni 2016  

Tiriltungeblåvinge, hann og hunn, over og under

Her er fire bilder av tiriltungeblåvinge. De to første viser en hunn, og de to siste viser en hann. Begge med overside og underside av vingene.

Besøk i insekthotellet

Vi har da fått litt besøk i insekthotellet vårt vi lagde i begynnelsen av mai. På en gård som vår, i kulturlandskap og i nærheten av skog, har insektene mange muligheter å velge i når de leter etter krypinn. Derfor blir insekthotellet vår mest for pynt å regne. Men litt aktivitet er det, og det er …

Les mer »

Mer heroringvinge

Det ser ut som det er et bra år for heroringvingene rundt her. Jeg forsøkte meg på en telling og kom til minst 14 individer i går 25. juni. Jeg blir aldri lei av å fotografere dem, så her kommer et bilde til fra noen dager tilbake. Fint å se sølvstripa glitre i sollyset.

To marimjellerutevinge

Disse skulle visst tilbringe natten sammen så det ut til. Sola har gått ned, og de har foldet sammen vingene for kvelden.

Kongeøyenstikker hunn

En stor og flott øyenstikker kom på besøk i dag. Dette er kongeøyenstikker, en av våre aller største insekter. Etter en kjapp tur i håven satt denne hunnen en stund på hånda mi slik at jeg fikk tatt noen bilder med mobilen.

Grønnstjertvinge

En grønnstjertvinge blant grønne blader. Den er blant vårens aller tidligste dagsommerfugler.

Insekthotell

Det tok litt tid, men insekthotellet er nå ferdig og hengt opp. Resultatet synes jeg ble bra. Den utvalgte plassen ble stabbursveggen som vender mot hagen og gårdsplassen. Så er det bare å se om det blir noe trafikk av summende store og små insekter.

Dagpåfugløye

Flere dagpåfugløye langs Billavegen i dag. På blåknapp. Kjekt syn

Skogsalathettefly

Her er larven til sommerfuglen skogsalathettefly. Stilig larve og kult navn

Myrringvinge

Denne myrringvingen var av det rastløse slaget og fløy kjapt gjennom hagen, kun rastende i om lag tre sekunder. Da fikk jeg tatt dette dokumentasjonsbildet.

Toprikket lavspinner

En ikke alt for vanlig sommerfugl fotografert i dag. Enkel men fin

Et sommerbilde

Et helt vanlig sommerbilde, av en neslesommerfugl. Jeg synes det er fint å bla i slike bilder om høsten og vinteren, så da må man jo passe på å ta noen nå.

Larve av høstbørstespinner

Denne lille larva er foreløpig bare om lag 15 millimeter lang. I løpet av sommeren skal den spise seg større, og ikke minst skal den få enda mer hår på kroppen. På fremre halvdel av ryggen har det så vidt begynt å vise seg noen gule hår på to steder. Her skal de bli fire …

Les mer »

Eldre innlegg «