Gråbrun markgresshoppe eller slåttegresshoppe?

Med et så bra bilde tenkte jeg at det ble en smal sak å identifisere denne gresshoppearten. Men det skulle vise seg at denne krevde mer enn a bare slå opp i litteraturen. Gresshoppa er en hunn, den er grei. Det er bare det at hunner av gråbrun markgresshoppe og slåttegresshoppe kan være så like at de ikke kan skilles fra hverandre på et bilde som dette. Vi må kikke på innsiden av lårene for å finne svaret. Der sitter det såkalte stridulasjonspigger, små pigger som gresshoppa gnir mot vingene for å lage sine velkjente sanger. Gråbrun markgresshoppe har ca 50-70 stridulasjonspigger, mens slåttegresshoppa har ca 75-120. Artene har forskjellig sang, så det går an å skille de på den måten også. Det krever imidlertid kunnskaper jeg ikke er i besittelse av, og ikke hørte jeg noen sang da jeg tok bildet heller. Sannsynligheten er nok størst for at dette er gråbrun markgresshoppe siden denne er mer vannlig her enn slåttegresshoppe, men sikker kan jeg altså ikke være. Men et fint bilde av en gresshoppe ble det jo, og så lærte jeg meg litt mer om identifisering av gresshoppearter.

Legg igjen en kommentar

E-postadressen din vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.