Hagefugltellingen 2011

Den siste helgen i januar startet jeg årets hagefugltelling sammen med mange andre fugleinteresserte rundt om i Skandinavia. Dette er en dugnadsjobb for bl.a. å kartlegge hva som finnes i folks hager nå midt på vinteren.

Kjøttmeisene dominerte som vanlig, og det første bildet viser to av dem sammen med en blåmeis (nederst). På bildet til høyre er det en svartmeis som også syntes det smakte med solsikkefrø

Det var bra med både dompap og granmeis på foringsplassen

Flaggspetten og spettmeisen fant mye godt i denne foringsautomaten

Det var ingen store overraskelser som dukket opp den første helgen, men det ble i hvertfall besøk av spurvehauk. Den kom akkurat når sola var på vei ned, sannsynligvis for å skaffe seg en matbit for kvelden. Det var Hanne som oppdaget den på en av telefonstolpene midt under søndagsmiddagen. I kikkerten så jeg at det var en hann, men om den hadde fanget noe på foringsplassen vet jeg ikke.

Tidlig om morgenen den 2. februar hørte jeg spurveugla synge sine vårstrofer her i Snipen. Det var et flott kryss på observasjonslista over hagefuglartene, særlig siden det også var første gang jeg hørte den i år. Klokka var så vidt over sju, i god tid før soloppgang. Senere på dagen kom også noen grønnfinker innom.

Tellingen varer til og med søndag 6. februar, og fuglene som er registrert til nå er:

 • kjøttmeis 16
 • blåmeis 9
 • granmeis 6
 • spettmeis 1
 • svartmeis 2
 • flaggspett 2
 • nøtteskrike 2
 • skjære 2
 • ravn 2
 • dompap 7
 • spurvehauk 1
 • gulspurv 5
 • pilfink 4
 • grønnfink 2
 • spurveugle 1
 • toppmeis 1
 • kråke 2

Legg igjen en kommentar

E-postadressen din vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.