Myredderkopp

Myredderkoppen er den største frittlevende edderkoppen i Norge. Denne store hunnen vokter ynglekammeret sitt, og hun tar jobben på blodig alvor. Hun stivnet til og lokket ungene til seg da jeg la meg ned på bakken for å fotografere. Selve ynglekammeret hadde hun konstruert ved å dra lange strå mot en liten rot. Stråene fungerte som armering og reisverk, og alt ble bundet sammen og pakket inn i spindelvev. Der inne løp alle de 101 små avkommene hennes rundt og undersøkte verden, men når mor varslet fare gjemte de seg lynkjapt.

Myredderkoppen kan bite om den føler seg truet, men det skal mye til. Vanligvis går det helt fint å ha den på hånden. Et bitt fra en stor myredderkopp tilsvarer omtrent et vepsestikk, men dette har jeg aldri opplevd selv. Et godt kjennetegn er de hvite langsgående stripene på den ellers ganske mørke kroppen.

3 kommentarer

  1. Wow! Den var veldig stor! Jeg lurer på hvor stor den cirka var. Liksom hvor mange centimeter? Den var forresten veldig stor og ekkel!

    1. Hei! Det er lenge siden jeg tok dette bildet nå, men kroppen på edderkoppen var vel drøyt to centimeter. I tillegg har den ganske lange, kraftige bein som gjør at den virker veldig stor! Jeg husker jeg sa omtrent det samme som deg da jeg så den, nemlig «Wow!» 🙂 Hilsen Morten

  2. Heisan Morten , for en fantastisk side du har , ja dette var spennende lesing , denne rakkern her fikk jeg unger på i fjord , og for et liv det ble , hadde myredderkopper over alt , men slapp ut de aller fleste , den hunnen jeg hadde var steike gammel , og var stor som fy , nesten en liten tarantulla , men et utrolig eventyr å føge med denne flotte dama ,bha en flott dag , og kos deg i skauen , det skal jeg , mvh . ………………….Joker … 😉

Legg igjen en kommentar

E-postadressen din vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.