«

»

Slitsomme dompapunger

Dompapunger er noen sjarmerende småtroll. Disse bildene er tatt i slutten av september, og selv om ungene begynner å bli ganske store og selvstendige vil de gjerne at foreldrene skal mate dem. De skriker og gaper mens de voksne forsøker å holde tritt med inntaket. Det virker som sulten aldri kan stogges på de små.

På denne tiden av året myter dompapene, det vil si at de skifter fjærdrakt. Da holder de seg gjerne inne i skogen hvor disse bildene er tatt. Hannen på bildet er tydelig godt i gang med mytingen, og han ser ganske så pjuskete ut i forhold til hvordan han vanligvis fremstår på andre tider av året eller på julekortmotiver. Men fjærskifte må til for at han skal få sine nye, friske fjær før vinteren setter inn.

Dette dompapkullet besto av tre levedyktige unger, et ganske vanlig antall. Siden bildene er tatt den 25. september er det ganske sannsynlig at dette kan være kull nummer to for disse foreldrene. Vanligvis starter eggleggingen en gang i mai, og det tar omtrent en måned før ungene tar turen ut av reiret (ca. 13 dager ruging og 18 dager reirtid). Man vet at to kull kan forekomme, men det er lite dokumentasjon på dette og andre fakta rundt dompapens hekkevaner fordi den lever så tilbaketrukkent i denne perioden.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke følgende HTML tagger og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>