Kunsten å kle seg ut…

Ved første øyekast ser dette insektet ut som en humle, noe jeg også antok at det var. Men om man studerer denne skapningen nøyere ser man at det er en type blomsterflue. Denne arten er en av flere som har spesialisert seg på å ligne humler, bier og veps for å unngå at predatorer skal spise dem. Disse kalles også gjerne mimikry, altså arter som etterligner andre arter. At de ser ut som de gjør er for meg et sikkert tegn på at etterligningen virker! Akkurat hvilken art jeg har fotografert her er jeg ikke helt sikker på enda, men jeg tror det må være en hunn av arten Volucella bombylans. At det er en snedig og god etterligning er det i hvertfall ingen tvil om.

Legg igjen en kommentar

E-post adressen din vil ikke bli offentliggjort.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.