Rørsanger

Rørsangeren (Acrocephalus scirpaceus) er en fugl i sangerfamilien. Sangen kan høres om natten sommerstid ved sjøer og i kyststrøk med takrørskog. Nessjøen i Eidskog er et slikt sted hvor rørsangere kan slå seg til, og jeg har flere ganger opplevd å høre arten der.

Det er ikke lett å fotografere rørsangeren siden den for det meste oppholder seg i ganske utilgjengelig takrørvegetasjon, dessuten gjør den ikke så mye vesen av seg i dagslyset. Men jeg har laget et lydopptak for å dokumentere at den finnes i Nessjøen. Opptaket er fra 2009 og er gjort i nordenden av sjøen. Rørsanger er mest vanlig i kyststrøkene fra Oslofjorden til Rogaland, og regnes som mer sjelden i innlandet, blant annet i Hedmark. Arten rapporteres derfor til den lokale registrerings- og sjeldenhetskomitéen (LRSK).

Legg igjen en kommentar

E-postadressen din vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.