Hornugleunger

Et Hornuglepar hekket i Snipen sommeren 2010. De fikk etterhvert frem tre unger, og gjennom sommernettene kunne vi høre hvordan ugleungene tigget mat mens foreldrene jaktet smågnagere rundt ved beitene.

Det var utpå våren at jeg første gang ble oppmerksom på at noe kunne skje. Jeg så en stor ugle som jaktet, litt typisk for hornugla som flyr i lav høyde over bakken mens den lytter etter byttet. Etterhvert hørte jeg også forsiktig uglesang flere ganger fra samme område, også midt på dagen. Men det var først når jeg kunne høre ungene at jeg ble sikker på at det var hornuglehekking på gang.

Så gjaldt det å telle antall unger. Det var ikke lett siden de gjemte seg godt blant trærne, men jeg var sikker på at det var minst to. Så, når de ble enda litt større, spredte de seg såpass i landskapet at jeg klarte å registrere at det var tre hornugleunger. Men å fotografere dem var nesten håpløst i nattemørket, men jeg fikk da tatt i hvertfall ett dokumentasjonsbilde som viser en av ungene blant grantrærne. Jeg gjorde også et lydopptak av de tiggende ungene hvor man kan høre alle tre ganske bra.

Etter noen uker forsvant familien sakte men sikkert østover over grensa til Sverige. Det ble litt stille her om natta etter at de dro, men kanskje kommer det hornugler hit en annen gang også.

Legg igjen en kommentar

E-postadressen din vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.