Perleugla synger

Perleugle er ikke uvanlig å treffe på i Eidskog. Under de rette forholdene natterstid kan den kjente sangen høres på våren og forsommeren. I 2010 laget jeg et lydopptak av en perleugle som sang ivrig i nærheten av Vintertjern.

1 kommentar

  • Guro Sotkajærvi Edvardsen3. april 2015 kl 23:42
  • Svar

  Hei Morten!

  Fant hjemmesiden din da jeg søkte på perleuglesang på nett.

  Har påskeferie og tilbringer tiden hjemme i Pasvik. Da jeg skal til å legge meg hører jeg en ugle som høres godt ute i skogen. Finner ut at det er perleugle og blir nysgjerrig på hva som er grunnen til at den synger (og hvorfor den holder på så lenge, jeg prøver jo å sove her..). Leser på nett at den synger når den har funnet seg et sted for å hekke. Vet du om dette stemmer?

  Det var litt morsomt at jeg hørte den (for første gang) i dag, fordi her har det vært storproduksjon av fuglekasser hele ettermiddagen og blant disse er det en kasse til perleugler.

  Vennlig hilsen Guro

Legg igjen en kommentar

E-postadressen din vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.