Myrsanger

Myrsangeren er en nattsanger som trives i tilknytning til takrørvegetasjon, busker og åkerlandskap i nærheten av vassdrag eller fuktige diker. Den regnes bare som vanlig i Østfold, andre steder finnes den som regel bare sparsomt. I Eidskog dukker den også opp i blant. På nattsangerturer i distriktet har jeg gjort flere observasjoner de siste årene.

Myrsangeren er kjent for å imitere mange andre arter i sangen sin. Det kan være arter vi kjenner fra Norge, som for eksempel meiser, men også arter som hører hjemme i tropiske strøk hvor myrsangeren oppholder seg om vinteren. Alt mangfoldet gjør myrsangerens sangrepertoar spennende å utforske. For å vise litt av forskjellene blant individene legger jeg ved to forskjellige opptak av myrsanger. Ett fra Finsrud i 2009, og ett fra Ilag i 2010. Disse opptakene er litt større en vanlig, så det kan ta noen sekunder ekstra å starte dem.

Legg igjen en kommentar

E-postadressen din vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.