Liten snabelsvermer

Liten snabelsvermer (Deilephila porcellus) er ganske vanlig på Sørlandet og Østlandet, i senere tid også på sørlige deler av Vestlandet. Vingespenn 47 – 56 millimeter. Larvenes vertsplanter er maure, geitrams og mjølke.

De voksne individene flyr i skumringen i juni og juli, og oppsøker da blomster på enger og i skoglysninger. Hengende på en geitrams kan den forveksles med en av plantens blomster. Liten snabelsvermer er i familien tussmørkesvermere (Sphingidae).

2 kommentarer

 1. Hei Morten!
  En slik drev vi fram i vinter!
  Fant en diger larve i august ifjor og i vår klekket den!
  Har bilder av larven på bloggen min, men har ikke oppdatert med ‘voksen’bilder av den.(Fikk vite at den het geitramssvermer, så den står under det i kategoriene 🙂 )
  God Jul!

  Hilsen Therese

 2. Hei Therese 🙂 Så fin blogg du har!

  Sommerfuglen du klekket frem er «storebror» til liten snabelsvermer, nemlig stor snabelsvermer (også kalt geitramssvermer, selv om det ikke er det offisielle navnet). De er veldig like, men den du ser bilde av her er tydelig mindre. Men det hadde vært lettere å vise om jeg hadde hatt et bilde hvor de var plassert ved siden av hverandre! Klikk her, så får du se bilde av larve og voksen stor snabelsvermer fra min hage: http://www.mortennysveen.com/?p=618

  God jul til deg også!

Legg igjen en kommentar

E-post adressen din vil ikke bli offentliggjort.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.