«

»

Sumpkarse

Sumpkarse er en underart av engkarse. Den vokser ofte i litt fuktige omgivelser, i skog eller på enger, gjerne ved små bekker eller elver. Den har hvite, rosa eller lys fiolette blomster, og den blir som regel mellom 30 og 50 cm. høy. Blomstringstiden er i mai – juni. Arten tilhører korsblomstfamilien og er forholdsvis vanlig over det meste av landet.

Jeg er ikke helt sikker på artsbestemmelsen når det gjelder denne planten. Sannsynligvis er det en sumpkarse (Cardamine pratensis ssp. paludosa), eller så er det en engkarse (Cardamine pratensis).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke følgende HTML tagger og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>