Tornskatepar

Jeg var egentlig ute for å se etter sommerfugler, men så fikk jeg øye på denne tornskatehannen. Den satt først på en telefonledning og kikket etter småkryp nede på bakken. Ved et par tilfeller slapp den seg ned og fanget noe før den fløy opp og satt seg igjen. Jaktende tornskater er flotte fugler å studere, så jeg ble stående å se på den en stund på god avstand.

Etter en stund tenkte jeg at det kanskje hadde vært greit å dokumentere besøket med et bilde, men nå hadde jeg bare med meg et 150 millimeter makroobjektiv til sommerfuglfotograferingen. Siden jeg bare var et par minutters gange hjemmefra bestemte jeg meg for å hente teleobjektivet. Før jeg gikk tok jeg et par bilder med makroobjektivet for sikkerhets skyld. Da jeg kom tilbake hadde tornskatehannen satt seg i en gran. Etter å ha tatt et par bilder av den så jeg at den ikke var alene. En hunn satt i et annet tre like ved.

Det har vært tornskater i Snipen tidligere, men ikke i fjor sommer. Det bør være gode muligheter for tornskatene til å finne seg en egnet plass her. De trives i variert jordbruks- og beitelandskap med innslag av busker og kratt.

Etterhvert satt begge tornskatene seg slik at det var mulig å få begge inn på samme bilde. Hunnen til venstre og hannen til høyre.

Legg igjen en kommentar

E-postadressen din vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.