«

»

To kløverblåvinger

En liten tur på enga i ettermiddag ga bra uttelling synes jeg. To kløverblåvinger (Glaucopsyche alexis) ble foreviget med kameraet. Jeg hadde nesten mistet troen på å finne noen av disse i år, men så dukket de altså opp.

I tillegg viser de to individene tydelig variasjon i mønsteret på undersiden av bakvingen. Den øverste har seks tydelige flekker, mens den nederste knapt kan vise til noen.

Kløverblåvinge er temmelig sjelden og lokal på Sør-Østlandet nord til Hamar, og den står blant andre truede arter på den nasjonale rødlista. Derfor er det fint å kunne vise til funn nok en gang på denne plassen. Arten har hatt stor tilbakegang de siste år, hovedsaklig grunnet gjengroing, utbygging og annen forringelse av leveområdene.

2 kommentarer

  1. Tommy

    Flott eksemplar, fant selv en av disse på enga her hjemme. Veldig morro å finne slike sommerfugler, som er litt sjeldne.

    1. Morten

      Helt enig Tommy!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke følgende HTML tagger og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>