Dansende spøkelse

Dette er en av spøkelsesroteterne som sent fredags kveld danset i mørket over gresset hjemmet. Disse hvite hannene svever frem og tilbake i forholdsvis lav høyde over bakken mens de sprer feromoner for å lokke til seg hunner. Når hunnene tiltrekkes av duften og de hvite vingene setter de seg i vegetasjonen hvor hannene så oppsøker dem. Etter parringen legger hunnen 200 – 1600 egg som hun slipper på bakken mens hun flyr sakte over.

En av de største farene for disse dansende hannene er flaggermus. De er derfor mest aktive sent på kvelden før de aller fleste flaggermus har begynt sin nattejakt. Det er også derfor spøkelsesroteterne stort sett holder seg i lav høyde. Men likevel blir mange flaggermusmat før natten er omme.

Hunnen har gule vinger med noe mørkere tegninger på framvingene. Spøkelsesrotetere (Hepialus humuli) tilhører familien rotetere (Hepialidae). De flyr i juni og juli.

Legg igjen en kommentar

E-post adressen din vil ikke bli offentliggjort.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.