Ringmerking av hubro

Tidligere i uka var det tid for et aldri så lite høydepunkt i min gryende ringmerkingskarriere. Jonas Langbråten inviterte meg med på ringmerking av et hubrokull. Tre unge hubroavkom ble sjekket og ringmerket denne kvelden. Det fikk ikke hjelpe at vi ble terrorisert av store mengder mygg!

Hubro (Bubo bubo) er Europas største ugle, og vingespennet er mellom 1,5 og 1,8 meter bredt. Ungene er klare til å fly når de er 50 – 60 dager gamle, men de er avhengig av foreldrene til de er ca. 6 måneder.

2 kommentarer

  • Hege Skogstad6. august 2011 kl 11:13
  • Svar

  Så søte disse var! Forr en opplevelse det må ha vært. Da får mygg være mygg 😉

  1. Hei Hege 🙂
   Ja, det var en spesiell og morsom opplevelse!

Legg igjen en kommentar

E-postadressen din vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.