«

»

Norsk veps

Det finnes tusenvis av forskjellige vepsearter i Norge. Norsk veps (Dolichovespula norwegica) hører til blant stikkvepsene. Sammen med tysk veps og jordveps er de blant de vanligste stikkvepsene her til lands, også de mest aggressive og med mest smertefulle stikk.

Vingene ser smale ut når vepsen ikke flyr fordi vingene kan foldes sammen på langs. De voksne vepsene lever av flytende næring som nektar og saft fra råtten frukt. De finner fort frem til syltetøy, saft og andre søtsaker som mennesker setter frem utendørs.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke følgende HTML tagger og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>