Lappugle

Sent på kvelden den 28. juni dro Jonas Langbråten og jeg en tur inn på Finnskogen for å se etter et hittil ukjent hekkende lappuglepar. Det ble en fantastisk fin opplevelse, og mitt første møte med denne store mystiske ugla.

Først fant vi et par som allerede er kjent. Begge de voksne fuglene var på plass, og vi hørte også ungene. Senere på kvelden finkjemmet vi et område hvor jonas en stund i forveien hadde hørt lappugleunger. Litt før midnatt fant vi to voksne og tre unger. De mektige uglene er litt av et syn, og stemningen i skogen blir eventyrlig trolsk i møte med dem når mørket faller på.

Lappugla er en sjelden art, ved siden Hedmark er den kjent fra Troms og Finnmark. Den er oppført i Norsk Rødliste over truede og sårbare arter.

Legg igjen en kommentar

E-post adressen din vil ikke bli offentliggjort.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.