Tiriltungeblåvinge 2011

Tiriltungeblåvinge (Polyommatus icarus) er blant våre vanligste blåvinger og finnes over hele landet. Det øverste bildet viser hvordan sommerfuglen ser ut på undersiden. Oversiden av vingene har litt forskjellig utseende etter hvilket kjønn det er. Det nederste bildet viser en variant av hunnens overside. Forholdet mellom blått og brunt kan variere noe. Hannen er ensfarget blå uten oransje kantmåner. Mer om tiriltungeblåvinge finner du i dette innlegget.

2 kommentarer

  1. Nydelig, nydelig, nydelig. Du tar så vakre bilder at jeg blir helt betatt, Morten.
    Håper du har en kjempefin sommer!!

  2. Hei Kari! Takk for kommentaren. Jeg er jo så klart innom den flotte siden din titt og ofte selv om jeg kommenterer så mye 🙂
    God sommer til deg også, Kari.

Legg igjen en kommentar

E-post adressen din vil ikke bli offentliggjort.