Gullringvinge

Gullringvinge (Aphantopus hyperantus) er en sommerfugl i familien nymfevinger (Nymphalidae). I Norge er den er vanligst på Østlandet, mer sjelden på Sørlandet. Her i Eidskog er den blant de vanligste dagsommerfuglartene jeg finner på høysommeren. Vingespenn 28-42 millimeter, og larvene utvikles på mange forskjellige gressarter. Flyvetiden er fra midten av juni og ut juli. Den trives godt på enger, i skoglysninger, grøftekanter og andre steder hvor det finnes høyvokste gressarter. Gullringvinge kan ha varierende antall ringer og flekker både på oversiden og undersiden. Dessuten kan brunfargen på oversiden variere en god del, helt fra brunsvart til lysere brun. På undersiden finner man svarte flekker, noen med hvit indre kjerne, andre uten. Rundt de svarte flekkene er det en ganske fyldig, gullfarget ring.

Legg igjen en kommentar

E-post adressen din vil ikke bli offentliggjort.