Aurorasommerfugl

Aurorasommerfugl (Anthocharis cardamines) er en sommerfugl i familien hvitvinger (Pieridae). Den er forholdsvis vanlig sør for Dovre, finnes spredt i Trøndelag. Lenger nord kun få forekomster i Troms og Finnmark, ser ut til å mangle i Nordland. Vingespenn 31-50 millimeter, og vertsplanten for larvene er engkarse og andre korsblomstarter. Flyvetiden er i mai og juni, og da er det hannen med sine oransje vingespisser som lettest kan ses når den patruljerer territoriet. Hunnen kan lettere forveksles med andre sommerfugler som for eksempel rapssommerfugl eller andre hvitvinger. Aurorasommerfugl foretrekker fuktige enger, grøftekanter og fuktige skogbryn. Jeg finner ikke veldig mange i løpet av forsommeren, men det dukker opp enkelte individer hvert år. Det er ganske fasinerende å studere hannen når den patruljerer. Flere år på rad har aurorasommerfuglhanner brukt et område nord for huset. En runde tar omlag 5 minutter, og de setter seg sjelden ned for å hvile. Hannen på bildet fanget jeg inn for å fotografere den. Da jeg slapp den ut i territoriet sitt igjen fortsatte den å patruljere videre.

Legg igjen en kommentar

E-post adressen din vil ikke bli offentliggjort.