Klatremus

Klatremus (Myodes glareolus) har forkjærlighet for skog, men kan også finnes over tregrensa i Sør-Norge. Den er en vanlig art nord til Nordland. På ryggen er pelsfargen tydelig rødbrun, halen er omtrent halvparten av kroppslengden. Klatremusa er god til å klatre og finner mye av maten sin i trærne. Den spiser for det meste plantekost, og i stor grad spesielt næringsrike plantedeler som frø, knopper, nøtter og bær. I tillegg spiser den også noe insekter og smådyr, samt både lav og bark om vinteren.

I og med at klatremusa har ganske kort hale, så finner man som regel ikke striper i snøen sammen med musesporene. Bildet under tok jeg i vinter, og viser sannsynligvis både hopp og gange hos klatremus.

I Sør-Norge er klatremus kilde til smitte av musepest, en virussykdom som ofte opptrer hos mennesker i år med mye smågnagere.

Legg igjen en kommentar

E-post adressen din vil ikke bli offentliggjort.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.