Rosenfink og munk

Jeg tok meg en tur til Starene på Stange for å få mer ringmerkingserfaring, og for å treffe flere likesinnede. Klokka var omtrent fire på morgenen da jeg dro, planen var å være der klokka seks. Selv om jeg rotet litt med å finne frem så ble det omtrent som planlagt.

Det gikk mange fugler i nettene etter hvert. Vi tre som var der fikk hendene såpass fulle at vi lukket et par av nettene. Det er ingen vits å overdrive slik at fuglene må vente for lenge på ringen sin.

Til sammen ble nesten 100 fugler ringmerket, fordelt på 15 forskjellige arter. Den arten vi merket flest av var trepiplerke. Selv satt jeg ring på 12-14 fugler, deriblant rosenfinken (øverst) og munken (nederst). Rosenfink er en art jeg aldri har sett tidligere, så det ble en ny opplevelse. Hunnene og de juvenile individene er ganske anonyme i fjærdrakten, det er den rosenrøde hannen som er mest iøyenfallende. Rosenfink står oppført i Norsk Rødliste i kategorien sårbar (VU).

Noen av de andre artene var kjøttmeis, løvsanger, fuglekonge, rødvingetrost og grønnsisik. Samlet sett synes jeg dagen var veldig givende med mye erfaring i å plukke ut fugler av nettene, bestemme, merke og registrere. Takk til Jan Fredrik og Rob for god veiledning og en fin dag på Starene.

Legg igjen en kommentar

E-postadressen din vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.