Kattugle i nettet

Lørdag 12. november på kvelden skulle vi prøve uglefangst i Snipen på Finsrud for første gang. Tidligere på ettermiddagen hadde vi ringmerket en del småfugler som besøkte hagen. Her er det jevnlig foring og veldig mye aktivitet for tiden, så det tok ikke lang tid før nettet var «fullt». Men vi hadde altså lyst til å prøve litt uglelokking også siden vi var i gang.

Etter en kort runde med forsøk på spurveugle satt vi på perleuglesang på lydanlegget mens det ble en matbit inne i varmen. Da det var på tide å sjekke nettet ble det klart at det var noe annet enn perleugle som hadde dukket opp fra skogens mørke denne kvelden. I nettet satt det nemlig en kattugle, ikke akkurat vanlig fangst kan man si.

Ugla ble ringmerket og nøye studert. Vi tok en del bilder som kunne være til hjelp for å bestemme alder, som senere ble satt til 2K (inne i sitt andre kalenderår). Kjønnene er like, så det ble litt verre. Nærstudium av kattugla var både spennende og lærerikt. Den imponerende fjærdrakten var full av fine detaljer. Det blir noe helt annet å ha den på hånden slik enn å studere arten i fuglebøker.

Legg igjen en kommentar

E-postadressen din vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.