«

»

Spurveugle

Denne spurveugla er den første som er fanget inn og ringmerket i Snipen! Den lille ugla er en fascinerende fugl. Det er imponerende å tenke på at den kan ta et bytte like stort som den selv, ja noen ganger kanskje enda større også.

Jeg har hørt spurveugla synge både på kvelden og tidlig om morgenen. Denne er fanget like etter morgengry, muligens den beste tiden å prøve seg. Ugla virket i særdeles god form, og med mye småfugl i nærheten er den sikret god mattilgang gjennom vinteren vil jeg tro.

Det nederste bildet viser oversiden av den ene vingen. Bilder av fjærdrakten blir tatt for å kunne dokumentere og lære om aldersbestemmelse i etterkant.

5 kommentarer

Hopp over til kommentarskjema

 1. Brit

  Flott hjemmeside/blogg du har laget ! Kom over den da jeg søkte på nettet etter bilder av snømus. Har tatt bilde av et dyr jeg er usikker på om er snømus eller røyskatt siden jeg ikke fikk sett halen.

 2. Bjørn Henriksen

  Hei.
  Da vi kom på Hytta på Nystølen ved Nesbyen i går, 27/12-11,satt en liten spurveugle og fulgte med på grønnfinkene på fuglemateren.
  Dette er den første jeg har sett her oppe siden vi bygde hytta for 4 år siden.
  For øvrig har jeg funnet en hekkeplass for en type erle som har gult bryst.
  Tror det er vintererle, men er litt usikker.

  Fin side.

 3. Morten

  Hei Bjørn

  Alltid morsomt å se spurveugle! Kan jo håpe den har slått seg til i området.
  Vintererla hekker alltid i nærheten av strie bekker eller elver. Om du har mulighet til å sjekke lyden av vintererle så kan du jo prøve å gjenkjenne den etterpå. Her dukker de opp i slutten av mars eller begynnelsen av april.

  Fortsatt god juleferie!

 4. Bjørn Schjølberg

  Hei
  Prøver å sende deg en epost men klarer det ikke, kan du sende epostadr. di?

  1. Morten

   Hei Bjørn. E-postlinken på forsiden min skal fungere, jeg har sjekket den nå for sikkerhets skyld. Uansett så kan du sende e-post til: morten.nysveen@gmail.com

   Hilsen Morten

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke følgende HTML tagger og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>