Spurveugle

Denne spurveugla er den første som er fanget inn og ringmerket i Snipen! Den lille ugla er en fascinerende fugl. Det er imponerende å tenke på at den kan ta et bytte like stort som den selv, ja noen ganger kanskje enda større også.

Jeg har hørt spurveugla synge både på kvelden og tidlig om morgenen. Denne er fanget like etter morgengry, muligens den beste tiden å prøve seg. Ugla virket i særdeles god form, og med mye småfugl i nærheten er den sikret god mattilgang gjennom vinteren vil jeg tro.

Det nederste bildet viser oversiden av den ene vingen. Bilder av fjærdrakten blir tatt for å kunne dokumentere og lære om aldersbestemmelse i etterkant.

5 kommentarer

Hopp over til kommentarskjema

  • Brit on 21. november 2011 at 15:28
  • Svar

  Flott hjemmeside/blogg du har laget ! Kom over den da jeg søkte på nettet etter bilder av snømus. Har tatt bilde av et dyr jeg er usikker på om er snømus eller røyskatt siden jeg ikke fikk sett halen.

  • Bjørn Henriksen on 28. desember 2011 at 14:05
  • Svar

  Hei.
  Da vi kom på Hytta på Nystølen ved Nesbyen i går, 27/12-11,satt en liten spurveugle og fulgte med på grønnfinkene på fuglemateren.
  Dette er den første jeg har sett her oppe siden vi bygde hytta for 4 år siden.
  For øvrig har jeg funnet en hekkeplass for en type erle som har gult bryst.
  Tror det er vintererle, men er litt usikker.

  Fin side.

 1. Hei Bjørn

  Alltid morsomt å se spurveugle! Kan jo håpe den har slått seg til i området.
  Vintererla hekker alltid i nærheten av strie bekker eller elver. Om du har mulighet til å sjekke lyden av vintererle så kan du jo prøve å gjenkjenne den etterpå. Her dukker de opp i slutten av mars eller begynnelsen av april.

  Fortsatt god juleferie!

  • Bjørn Schjølberg on 28. desember 2016 at 22:35
  • Svar

  Hei
  Prøver å sende deg en epost men klarer det ikke, kan du sende epostadr. di?

  1. Hei Bjørn. E-postlinken på forsiden min skal fungere, jeg har sjekket den nå for sikkerhets skyld. Uansett så kan du sende e-post til: morten.nysveen@gmail.com

   Hilsen Morten

Legg igjen en kommentar

E-post adressen din vil ikke bli offentliggjort.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.