Nye kasser i landskapet

Etter noen kvelder med snekring og beising, er det nå mange nye kasser rundt i landskapet her. Det ble en helt ny fuglekassesti, pluss noen ekstra. Her er en av de mange meisekassene. Innflygingshullet på disse hadde diameter på 2,8 og 3,2 cm. Det tok ikke lang tid før flere av dem ble besøkt av nysgjerrige meiser, og det lover jo godt!

Jeg laget også noen nye stærkasser som ble plassert i beitelandskapet. Disse er noe større, og har innflygingshull på 5 cm. i diameter.

De to største kassene er beregnet til kattugle. Det er en del jobb å få disse opp i riktig høyde og på rett sted! Begge kassene ble plassert i skogkanten. Den ene mot et våtmarksområde med ganske åpen, eldre gran- og blandingsskog, mens den andre vender ut mot beitelandskapet i nærheten av en delvis drenert myr.  Her er den ene på vei opp i en passende furu. Kattuglekassene har innflygingshull med diameter på 11,5 cm.

Legg igjen en kommentar

E-post adressen din vil ikke bli offentliggjort.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.