Kolemoen

Siden dagene har blitt lenger, er det nå mulig å få til ringmerkingsaktiviteter på ettermiddagen igjen. Jonas og jeg tok en tur til Kolemoen ved Roverud for å se hva som rørte seg der, og kanskje få lokket til oss noen av de tyttebærspisende sidensvansene som holder til i området.

Det ble bare en avstandsbetraktning av sidensvansene, som ikke var interessert i lokkelyd denne ettermiddagen. Men vi fikk i hvertfall bekreftet at de fortsatt var der, sammen med andre arter som dompap, grønnfink, spettmeis, granmeis, kjøttmeis, toppmeis, ravn, orrfugl, og flere gulspurver. En av gulspurvene gikk i nettet og ble ringmerket, en 2K hann.

Gulspurven er en ganske anonym fugl, bortsett fra i den mest aktive sangperioden. Men når man får muligheten til å studere den på nært hold, ser man hvor vakker den egentlig er. I tillegg til gulspurven  på bildet ble også to dompaper ringmerket denne ettermiddagen.

Legg igjen en kommentar

E-postadressen din vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.