Grønnsisik med britisk ring

Lørdag ettermiddag var det tid for en ny ringmerkingsøkt her sammen med Jonas Langbråten. Vårtrekket er godt i gang, og det er mye fugl innom her for tiden. Vi satt etter hvert opp tre nett, og i nettet ved foringsplassen i hagen skulle det vise seg å komme en som hadde ring fra før.

Både Jonas og jeg skvatt til da vi oppdaget ringen, og gleden ble ikke mindre av at den i tillegg ikke var norsk, men britisk! Slike funn gjør ringmerkingen ekstra spennende og meningsfull, og er slett ingen dagligdags hendelse. Under kan man tydelig se at det blant annet står Museum of London på ringen i tillegg til tall og bokstaver.

I tillegg til denne ringen fanget vi faktisk enda en fugl, en kjøttmeis, med fremmed norsk ring. Så nå er det bare å vente på beskjed om hvor og når disse to er merket. Totalt merket vi 39 fugler denne ettermiddagen, som vi trygt kan si ble over all forventning.

Legg igjen en kommentar

E-postadressen din vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.