Vendehals

Siden midten av mai har jeg hørt vendehalslyder fra skogen nordøst og sør-øst for huset, og på lørdag morgen konstanterte jeg at det ikke bare var en, men to av dem. Jeg trodde det bare var en som flyttet på seg fra tid til annen, men plutselig hørte jeg den skrikende lyden fra to kanter. Da bestemte Jonas Langbråten og jeg oss for å se om vi kunne lokke en av dem i nettet og få den ringmerket. Etter litt nøling gikk vendehalsen i nettet, og vi fikk muligheten til å studere denne spesielle fuglen på nært hold. En av spesialitetene til vendehalsen er å strekke hals og vri hodet rundt omtrent som en slange, derav navnet. Den har fantastisk fin fjærdrakt, som også kan minne om slangeskinn.

Kort tid etter at vi slapp den fri, sang den igjen fra skogkanten som før.

Legg igjen en kommentar

E-postadressen din vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.