Ringmerking av åkerrikse

Åkerriksa er en fugl jeg aldri hadde sett før, kun hørt kreksende om natten på ymse steder på Østlandet. Den har dessverre blitt fåtallig de seinere år. Som hos så mange andre arter er leveområdene blitt færre, og effektiviseringen i landbruket har gjort hekking og levevilkår vanskelig. Åkerriksa på bildet ble fanget inn  og ringmerket i Eidskog, og det var en spesiell opplevelse å sette ring på en så spesiell fugl. Enga den hadde funnet seg hadde dessverre blitt slått kort tid i forveien, håpet var nå at det sto såpass mye vegetasjon igjen i kantsoner og øyer i landskapet til at det kan brukes som hekkeområde.

Legg igjen en kommentar

E-postadressen din vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.