«

»

Kjernebiter

Mens jeg hadde besøk av Jon Lurås i dag, oppdaget vi plutselig to kjernebitere i flukt over oss på tunet. Dette er en art jeg ikke har sett før, så det var ekstra morsomt å se den for første gang her hjemme. Håpet er at de har funnet foringsplassen min og har tenkt til å tilbringe litt tid her.

Ikke lenge etter at Jon hadde dratt, så lå jeg klar med kameraet og ventet. Det tok ikke lang tid før hannen på bildet dukket opp. Men kjernebiteren er sky, og den holdt seg inne i bladverket i et tre ved foringa mens de andre fuglene forsynte seg av maten. Etter en stund kom den endelig seilende ned på bakken slik at jeg fikk tatt noen bilder av den staselige fuglen med det kraftige nebbet.

Kjernebiter heter forøvrig Coccothraustes coccothraustes på latin!

14 kommentarer

Hopp over til kommentarskjema

 1. Morten

  Etter fire dager forsvant kjernebiterne. De siste dagene fikk jeg se både hannen og hunnen samtidig på foringsplassen. Det var gøy med så staselig besøk, kanskje er de i nærheten og kommer tilbake seinere?

 2. Svein

  Kom over din blogg via ‘Kjernebiter’ som jeg også har hatt besøk av. Hører hjemme i mellom-Asia så vidt jeg skjønner. I Norge kan den oppholde seg på et belte langs vestsiden av Oslofjorden som strekker seg fra Asker og ned mot Tønsberg og opptil 2-3 mil inn i landet.

 3. Synnøve Sætrum

  Har hatt kjernebitere utenfor stuevinduet tidvis de siste dagene. Mater fuglene med solsikkefrø etter vinteren, så da forklarer det vel seg selv. Men, for meg er de en ny opplevelse. Ikke sett den før i år, den er meget sky.

  Jeg bor på Mosby i Kristiansand Kommune

  Mvh Synnøve

 4. Rita Hardus

  Bor i utkanten av Tønsberg og har i tre uker hatt besøk av to til tre par kjernebitere flere ganger om dagen.
  Kjempe fine fugler.

 5. Lars

  Hei
  Har hatt besøk av en kjernebiter på brettet i Drøbak i dag.

  Mvh
  Lars

  1. Morten

   De er utrolig flotte, og langt fra vanlige hos meg 🙂

 6. Ederod

  Kjernebiter ankommet Eidsvoll i Akershus i slutten av mars. Flott fugl, som vi ikke har observert på foringsplassen tidligere. Flott side!

 7. frank ove berg

  kjernebiter hekker også en rekke plasser i begge trøndelagsfylkene, kan nevne melhus,stjørdal,steinkjer-fant nylig ett rede på leangen i trondheim.

 8. Einar Berg

  Vi hadde besøk av kjernebiter i hagen vår på Skøyen i Oslo i ettermiddag. Et flott og eksotisk syn!

 9. Reidar Christensen

  Sitter i Lebesby i Laksefjorden i Finnmark og har i dag hatt besøk på matbrettet av Kjernebiteren og han koste seg lenge med å spise solsikkefrø.
  Dato var 8 mail 2016 kl 10 30.

  1. Morten

   Så flott, du er heldig som har den på foringa ?

 10. Alfhild

  Og i dag ble den observert på fuglebrettet mitt på Byåsen! Ikke sett den her tidligere.

 11. Anne-Grete Riise

  Kjernebiter er observert i Skarsvåg i Nordkapp kommune 11.april 2017, ett eksemplar, er flott fugl med et svært nebb, har aldri sett den her, men ser at den er observert i Lebesby i fjor.
  Anne-Grete

 12. Cathrine Hunskår

  Den 13.07.2017 observerte Kjernebiter i Stavadalen 800 moh i Sør Aurdal i Valdres
  og de har vært her hvær dag siden 1 Lys i fargen og 1 mørkmarkert med 2 unger . 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke følgende HTML tagger og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>