Rødflekket perlemorvinge

Rødflekket perlemorvinge (Boloria euphrosyne) er vanlig over hele landet, men med forskjellige flyvetider i nord og sør. I den nordlige landsdelen og i fjellet er flyvetiden fra midten av juni til slutten av juli, mens i lavlandet sørpå er den fra midten av mai til midten av juni. Vingespenn 31-45 millimeter, og larvenes vertsplanter er fioler og muligens blokkebær. Rødflekket perlemorvinge trives i tilknytning til enger, skoglysninger og myr, men kan også finnes i andre miljøer. Perlemorsommerfuglene kan være vanskelig å skille fra hverandre. Rødflekket perlemorvinge ligner blant annet mye på brunflekket perlemorvinge. Arten tilhører familien nymfevinger (Nymphalidae).

Legg igjen en kommentar

E-post adressen din vil ikke bli offentliggjort.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.