Brunflekket perlemorvinge

Brunflekket perlemorvinge (Boloria selene) finnes over hele landet og er en av våre vanligste dagsommerfugler. Flyvetiden er i juni og juli, på enger og i skoglysninger. Vingespenn 34-44 millimeter, og larvenes vertsplanter er fioler. Perlemorsommerfuglene kan være vanskelig å skille fra hverandre. Brunflekket perlemorvinge har en mørk, rund flekk på rødbrun bunn i cellen midt på bakvingens underside nær vingeroten. Dette skiller den fra alle andre perlemorvinger bortsett fra rødflekket perlemorvinge. Men hos rødflekket perlemorvinge er som regel denne flekken mindre, og den har mer jevn rødlig fargetone på vingeundersidene. Hos brunflekket perlemorvinge er nyansen mer gulbrun. Det nederste bildet er av samme sommerfugl som over, men oversiden kan som regel ikke gi sikker artsbestemmelse. Bildene viser klekking, og puppeskallet henger igjen blant barnålene. Antennene var det siste som løsnet før sommerfuglen kom seg fri og startet tørkingen av vingene. Brunflekket perlemorvinge tilhører familien nymfevinger (Nymphalidae).

Legg igjen en kommentar

E-postadressen din vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.