«

»

Tiriltungeblåvinge – Polyommatus icarus

Dette er en av de få sommerfuglene som var å se i det fuktige været i dag. Det er en tiriltungeblåvinge, en hunn, som ventet på mer sol mens den hvilte på en prestekrage. At det er en hunn kan vi se av de rød-oransje tegningene og mye svart. Hannen er mer ren blå.

Etter hvert flyttet den seg over på en engsoleie, og her viste den frem undersiden med de typiske tegningene for tiriltungeblåvinge. Legg spesielt merke til tegningen innenfor diskflekken på framvingen. Et godt kjennetegn for arten. Tiriltungeblåvinge er den vanligste av blåvingene våre, og finnes stort sett over hele landet.

2 kommentarer

 1. Åse Nævland

  Den 04.08.2014. Jeg så sommerfugler med blå farge på vingene . Vingene hadde hvite kanter. Er en slik observasjon interessant? I så fall for hvem? Hilsen Åse Nævland.

  1. Morten

   Hei!
   Det finnes flere arter blåvinger, og de aller fleste er ganske vanlige. For å kunne skille de forskjellige blåvingeartene fra hverandre er det en fordel å se på undersiden av vingene. Her har de gjerne hvert sitt karakteristiske mønster som indikerer hvilken art det er snakk om. Lykke til 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke følgende HTML tagger og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>