«

»

Lavskrike

Det er alltid trivelig å møte på lavskrike, og i Fuggdalen er det gode muligheter for å oppleve dem. Vi traff på tre lavskriker, og som vanlig er de lite sky og tittet ned på oss fra trærne rundt stien.

I gammel overtro ble lavskrika ofte forbundet med ulykker, eller uflaks. Det latinske navnet, Perisoreus infaustus, betyr ulykkesbringende pratmaker, og på tysk heter den «ulykkesskrike». Og skulle du være så dum å skyte ei lavskrike, ja da blir geværet ubrukelig etterpå!

Jeg blir i hvert fall alltid i godt humør av denne lille, tillitsfulle kråkefuglen, og noen ulykker har jeg ikke opplevd etter å ha sett den heller.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke følgende HTML tagger og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>