«

»

Endomychus coccineus, en falsk marihøne

Dette er Endomychus coccineus, en bille i familien soppmarihøner. Den er nært beslektet med «vanlige» marihøner, som den forståelig nok ofte blir forvekslet med.

Soppmarihønene lever på forskjellige typer sopp, for eksempel røyksopp og kjuker. Billa på bildet ble funnet på en råtnende bjørkestokk, sterkt angrepet av sopp. Sikkert som en buffet å regne for en soppmarihøne.

1 kommentar

  1. Anonym

    Hei. Har funnet to slike på soverommet mitt som ligger i en kjeller nå i september. Bor litt sør for Tromsø. Trodde først det var marihøne men søkte på det å ligner veldig på denne! Er det vanlig at de er inne? Burde jeg være bekymret?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke følgende HTML tagger og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>