Ringmerking i augustsol

Endelig har det blitt litt ringmerking igjen. Vi har testet to nye gater i helgen, en med 9-meter og en med 12 meter. Til tross for mye sol i nettene har vi fanget inn og merket 77 fugler, fordelt på 16 arter, noe som må sies å være en bra start. Noen justeringer og utvidelser står på planen for neste gang.

To av fuglene som fikk ring var en juvenil tornskate og en toppmeis, flotte fugler begge to.

Et av målene for helgen var å se om vi fikk merket noen trepiplerker som har startet høsttrekket nå. Med trepiplerkesang på høyttaleren gikk det ikke lenge før de dukket opp i ganske bra antall. Flere gikk etter hvert i nettet, og forsøket ble loggført som absolutt vellykket!

I det fine helgeværet var det også en del rovfugler på vingene. Vi så blant annet flere vepsevåk, musvåk, hønsehauk, spurvehauk og lerkefalk.

Legg igjen en kommentar

E-postadressen din vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.