Tur til Flemsøya i Møre og Romsdal

I helgen var jeg på tur med en gjeng glade fuglefolk, nærmere bestemt til Flemsøya. Målet var å ringmerke havsvaler i nattemørket, helt ute i havgapet. Dette var en ny og annerledes opplevelse for meg, og spenningen var stor når mørket etter hvert falt på. Litt før klokka 23.00 gikk den første av 38 havsvaler i nettet, og dermed fikk jeg møte denne eksotiske arten på nært hold:

Seint på natten dukket en annen og enda mer eksklusiv art opp. En stormsvale. Den ligner mye på havsvala, men er en del større. Dette er det første eksemplaret siden den årlige fangsten startet opp på Flemsøya for seks år siden:

På lørdagen var vi på tur i området, blant annet til Ullaholmen og Ulla fyr. Her er noen bilder fra utflukten:

Vi så mange spennende fuglearter på utflukten, blant annet havhest, storjo, havørn og dvergsnipe. Etterpå var det dags for en velfortjent grillaften på Flemsøya!

Til sammen merket vi 44 havsvaler og 1 stormsvale i løpet av turen. I tillegg hadde vi to kontroller på havsvale (vi fanget to fugler som hadde ring fra før).

2 kommentarer

 1. I wonder if my surname FLEM comes from your region in Norway.

   • Knut Flem on 18. november 2014 at 22:52
   • Svar

   Hello Roy,
   Yes, your surname comes from the island Flemsøya, which is situated north of the town of Ålesund, on the north-west coast.
   An area, or part, of this island is named Flem, and this is the place your surname comes from. I know, because I live here.
   The name ‘Flemsøya’ means Flem’s Island.

   Best regards,
   Knut Flem

Legg igjen en kommentar

E-post adressen din vil ikke bli offentliggjort.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.