Ny kattuglekasse i miljø

Så langt denne vinteren går det fortsatt helt utmerket å bevege seg rundt til fots i skog og mark. Det største problemet er at dagene er så alt for korte!

Dagen i dag ble blant annet brukt til å henge opp ei ny kattuglekasse. Innvendige mål er ca. 25x30x55 centimeter, og innflyvingshullet er ca. 11 centimeter i diameter. På taket er det lagt blikk med dryppkanter, og i kassebunnen ligger det 6-8 centimeter tørr, morken flis.

Kattuglekassa henger ca. fire meter over bakken. Her er et miljøbilde som viser hvordan omgivelsene ser ut:

2 kommentarer

    • Trude on 28. mars 2017 at 05:26
    • Svar

    Hvor får man tak i tørr morken flis? Kan man bruke litt stor sagmugg?

    1. Hei Trude. Jeg samler, strimler opp og tørker som regel flisa selv. Sagmugg har jeg ikke prøvd, men tror ikke det er helt optimalt. Når jeg huler ut kubber med motorsag får jeg litt lengre strimler som jeg har brukt med hell. Ellers har jeg vært i vedbua og samlet trefliser og barkebiter som jeg har grovknust. Kanskje er det en skole eller bedrift i nærheten som høvler plank? Kan du ikke vente og må ha det nå, så får du jo ta det beste du finner. Prøv å se 🙂 I kassa på bildet ble det kattugleunger, og det ser ut som det blir kull der også i år 🙂

Legg igjen en kommentar

E-post adressen din vil ikke bli offentliggjort.