«

»

Tiriltungesmyger

Tiriltungesmyger (Ergynnis tages) er temmelig vanlig i lavlandet på Sør- og Østlandet. Finnes også i midtre deler av Gudbrandsdalen og enkelte steder på Vestlandet. Larvenes vertsplante er tiriltunge og andre erteplanter. Vingespenn 24-28 millimeter, og flyvetiden er fra midten av mai til midten av juni. Tiriltungesmyger trives på lysninger med lav urtevegetasjon, grusveier og grøftekanter. Den er varmekjær og derfor spesielt aktiv i solskinn. Så fort det blir kjøligere på ettermiddagen går den tidlig til natthvile. Tiriltungesmyger tilhører familien smygere (Hesperiidae).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke følgende HTML tagger og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>