Ringmerking av fossekall

Ringmerking av fossekall i Finsrudelva i ettermiddag. Iført vadebukse fikk jeg opp nettet mens fossekallen satt 30 meter lenger opp i elva og så på. Så var det bare å vente, men ikke veldig lenge.

fossekallmerking

Etter om lag 10 minutter tok den til vingene og fløy nedover mot nettet og traff omtrent rett under midten, men spratt likså greit rett ut igjen og dro tilbake opp i elva. Da trodde jeg løpet var kjørt, men rakk ikke å tenke så mye mer før den snudde og kom tilbake. Denne gang havnet fuglen fint i nettmaskene og jeg gikk ned for å plukke den ut. Her er nasjonalfuglen vår, med Finsrudelva i bakgrunnen:

fossekall

4 kommentarer

Hopp over til kommentarskjema

  • Jan Fredrik Bøhler-Iversen on 27. februar 2013 at 21:00
  • Svar

  Gratulerer Morten 🙂 Artig med Fossekall, spennende å følge med på om det er den samme som blir værende flere år eller om det kommer nye, om den lar seg lure flere ganger da:-)

   • Ingvald Ekeland on 21. juni 2017 at 11:58
   • Svar

   Fossekallen er en flott fugl! Et lite tips i forbindelse med nettfangst av denne arten: Bruk et nett som er litt lengre enn bredden på elva slik at det kan stå litt på skrå, ikke 90 grader i forhold til vannretningen. Da er sjansen mindre for at den spretter ut igjen. Lykke til videre, Morten!

   1. Takk for tipset, Ingvald! 😊👍

 1. Ja, det blir spennende å se når jeg gjør nye forsøk en gang i framtida 🙂 Fossekallen var en sterk fugl i forhold til størrelsen forresten. Ikke så rart kanskje, siden den ofte oppholder seg i strømførende vann!

Legg igjen en kommentar

E-post adressen din vil ikke bli offentliggjort.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.