«

»

Granmeis med hvite stjertfjær

Dette er en av granmeisene jeg ringmerket forrige dagen. De to ytterste stjertfjærene på høyre side var nesten helt hvite, noe som kan minne om en type pigmentfeil, kanskje leukisme?

granmeis med hvite fjær

hvite stjertfjær

2 kommentarer

  1. Camilla

    Hei. Pigmentfeil er et interessant emne, men jeg må presisere at jeg ikke har noen utdannelse innen biologi.Har generelt dårlig kunnskap om fugl! Jeg tror ikke dette tilfellet sorterer under leukisme, men hos hester vokser det ut hvit pels etter en skade, kanskje det kan være tilfelle hos fugler også? Leukisme gir en svak gulfarge/perlemor og blå øyne hos f eks akvariumsfisk. Elgen «Albin» var også leukistisk etter min mening. Det sa ikke biologen noe om på TV, kanskje fordi det blir forvirrende. Fordi; hos hest har leukisme forskjellige navn hos forskjellige raser, og det skulle ikke forundre meg om det gjelder andre arter også. På Kvasir var det kun referert til fugler ang leukisme, og det var sånn jeg havnet her 🙂 Nevner for moro skyld at jeg har sett en melanistisk måse, og heldigvis traff jeg en ornitolog som oppklarte mysteriet. Siden har jammen snubla over en melanistisk rev også. Det blir da motstykket til albinisme,så du må tro jeg spekulerte da jeg så den svarte/mørkebrune måsen, for det kunne ikke vært noe annet! 🙂 Hvis du googler «Lutino»(gul) og «Cremello»(kremfarget) så får du treff både på hest og papegøye. Så da skulle vel forvirringen være total!

  2. Camilla

    Partsiell albinisme kanskje.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke følgende HTML tagger og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>