«

»

Vinterens siste fuglekasser

Nå går det mot slutten for denne vinterens kassebygging. Akkurat hvor mange det har blitt har jeg mista tellinga på i farta, men det er laget både store og små som etter hvert har fått seg en plass i landskapet. Her er en kasse som er spesiallaget for spurveugle. Den har fått et ekstra stykke treverk på framsiden, noe spurveugla skal trives med. Inngangshullet blir da dypere, omtrent 7 centimeter.

spurveuglekasse

6 kommentarer

Hopp over til kommentarskjema

 1. Henning Andersen

  Hei ! Ser du har lagd spurveugle kasse av plank. Har du hatt hekking i kassa ? Har selv en del slike. Hadde hekking av arten i år. Skulle vært interessant og utveksla erfaringer. Mvh. Henning Andersen.

  1. Morten

   Hei! Jeg har ikke hatt hekking i de to kassene jeg har av den typen på bildet. De skal få henge oppe en stund til, men jeg vurderer å lage fler som kan henges opp andre steder også. Selve konstruksjonen har jeg fortsatt tro på. Hvordan ser dine kasser ut?
   Hilsen Morten

   1. Henning Andersen

    Hei. Kassene mine måler 15x15cm innvendig.høyde er 50cm.Jeg har overlapp i alle hjørner,i tillegg har kassene et ekstra lokk under taket.Alt dette for å gjøre kassa lystett.
    Bruker hon i fronten,slik at tykkelsen blir ca 7cm.
    Diameter på hull=46mm.
    HilsenHenning.

  2. Glenn Byremo

   Skulle gjerne ha hatt ett par ord angående hekking av spurveugle Henning.
   Mvh Glenn Byremo

 2. Jan Litland

  Hei.

  Fikk du spurveuglehekking i den kassen?

  Mvh Jan Litland.

  1. Morten

   Hei. Denne kassen ble tatt ned grunnet hogst i 2015 og er ikke satt opp igjen enda. Jeg tror den kan fungere bra, men inngangshullet er for stort (50 mm i diameter).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke følgende HTML tagger og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>