Nordfirfisle

firfisle

Nærbilde av en nordfirfisle som vi fanget i hagen i dag. Fantastiske små vesener dette her. Nordfirfisle (også bare kalt firfisle) er en av to øglearter i Norge. Den andre er stålorm

2 kommentarer

    • Britt-Helene Nygaard-Eriksen on 27. juni 2013 at 21:31
    • Svar

    Hei,

    På forsommeren forvillet en firfisle seg inn i barnehagen til gutta mine. Den ble litt av et prosjekt på småbarnsavdelingen, og en dag jeg var og hentet kunne ped.leder fortelle meg det du skriver her om at den er den ene av de to øgleartene vi har i Norge. «Men hva med salamandere?» spurte jeg da, for jeg har aldri fått helt med meg forskjellen på disse og firfislene. Dette var også ped.leder usikker på. Hvorfor er ikke salamander en øgle?

  1. Hei! Salamandere tilhører gruppen amfibier fordi de lever en del av livssyklusen sin i vann. Det er nok flere grunner til at de ikke regnes til øglene, men dette er det første som faller meg inn.

Legg igjen en kommentar

E-post adressen din vil ikke bli offentliggjort.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.