Uglemerkingen går mot slutten for i år

Det begynner å bli lengre mellom hver ugle som går i nettet for tiden. Sesongen ser ut til å gå mot slutten, og det blir vanskeligere å finne kvelder med passende vær. Om det ikke er for kaldt, er det ofte vind eller nedbør. Ingen av delene er gunstig når man skal lokke på ugler.

I kveld virket det lenge som det ikke skulle bli en eneste ugle, men til slutt gikk det i en perleugle i det rimete nettet. Denne ugla er forresten ugle nummer 90 denne høsten. Det er mer enn jeg håpet på da jeg startet, og kanskje er det enda mulig å nå hundre. Men foreløpig gleder jeg meg over nummer 90, som du kan se bilde av her.

perleugle nummer 90

De fleste uglene jeg fanger er fugler som er født i år, så også denne. Det er ganske vanlig etter som disse sprer seg utover i terrenget om høsten.

Tallene fordeler seg så langt på 84 perleugler, 3 hornugler, 2 spurveugler, og 1 haukugle. Så får vi se hva som kan dukke opp nå på slutten av sesongen.

Legg igjen en kommentar

E-postadressen din vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.