To gulsangere

Jeg har hørt lyden av syngende gulsanger rundt hagen i mange dager. Gulsangeren hermer mange andre fugler, noe som gjør den variert og livlig å høre på. Jeg bestemte meg for å prøve å få ringmerket den, og utpå kvelden i dag ble det såpass lite vind at det kunne la seg gjøre.

Jeg forsøkte litt lokkelyd, men det var ingen gulsanger å se eller høre. Etter ti minutter byttet jeg lyd til hagesanger som jeg hadde sett i buskene mens jeg ventet. Da det hadde gått noen minutter så jeg i kikkerten at det gikk en fugl i nettet, en flott rødstrupe. Da jeg var på vei ned mot nettgata gikk det plutselig i enda en fugl, og jammen var det ikke en gulsanger. Da de to fuglene var frigjort og lagt i tøyposer, så jeg at det hadde gått en fugl til i nettet bak meg mens jeg holdt på. Dette viste seg også å være en gulsanger. Dermed ble målet for kvelden oppfylt og vel så det.

gulsangere

Legg igjen en kommentar

E-postadressen din vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.