«

»

Rødfrynset bjørnespinner hunn

Rødfrynset bjørnespinner (Diacrisia sannio) er vanlig på Østlandet og Sørlandet vest til Flekkefjord. På Vestlandet finnes den nord til Bergen. Vingespenn hos hannen er 36-45 millimeter, hos hunnen noe mindre. Flyvetiden er vanligvis i juni og juli, og den trives i alle typer åpent terreng. Larvenes vertsplanter er ulike urter, løvtrær og busker. Rødfrynset bjørnespinner tilhører familien nattfly (Noctuidae). Bildet viser en hunn. Hunnen er delvis dagaktiv, men hannen er enda mer aktiv om dagen, særlig i solskinn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke følgende HTML tagger og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>