«

»

Tangelveøyenstikker

Dette er tangelveøyenstikker, Onychogomphus forcipatus. Legg merke til den kraftige tangliknende bakparten hos denne hannen, så skjønner du hvorfor den har fått navnet sitt. Arten er tilknyttet sakteflytende elver med sandbunn. Den er oppført på norsk rødliste over truede og sårbare arter i kategorien VU.

Det første bildet viser tangelveøyenstikker hann med bytte, det andre bildet viser en hann i hvile på elvebredden.

tangelveøyenstikker

tangelveøyenstikker

 

2 kommentarer

  1. Per Samset

    Hva salgs objektiv bruker du til slik insektfotografering?

  2. Morten

    Hei. Om jeg husker rett brukte jeg mitt Sigma 150 mm f2.8 på min Canon 50 D her

    Hilsen Morten

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke følgende HTML tagger og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>