«

»

Flekkstengelfly

Flekkstengelfly (Amphipoea oculea) er ganske vanlig på Sør- og Østlandet, finnes også i de sørligste delene av Rogaland. Flere ulike gressarter fungerer som vertsplanter for larvene. Vingespenn 28-32 millimeter, og flyvetiden er fra august til midten av september. Flekkstengelfly trives i forholdsvis åpent landskap. Den er i familien nattfly (Noctuidae). Det finnes tre andre arter i den samme slekten (Amphipoea). Disse er svært like og ofte med variasjoner innenfor hver art. Flekkstengelfly er som regel den enkleste å identifisere fordi den har det mest karakteristiske nyremerket.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke følgende HTML tagger og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>