«

»

Bjørkevårmåler

Bjørkevårmåler (Archiearis parthenias) er en av vårens tidligste sommerfugler og flyr i solskinn allerede fra slutten av mars. Flyvetiden varer som regel ut mai. Bjørkevårmåler er vanlig over hele Norge. Vertsplante er bjørk, og vingespenn er 32-35 millimeter. Den ligner ganske mye på sin mer uvanlige slektning, ospevårmåler, som også er tidlig på vingene om våren. Bjørkevårmåler er i familien målere (Geometridae), og kan finnes stort sett overalt hvor det vokser bjørketrær.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke følgende HTML tagger og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>